Fiets- wandelroutes

Wandeling 775
Tijdens deze heuvelachtige en panoramische wandeling wandelt u eerst een mooi stuk langs de Geul en dan passeert u het schitterende kasteel Schaloen. Dan loopt u omhoog naar het St. Jansbos en via veldwegen en een leuk paadje komt u in de buurtschap IJzeren. De terugweg gaat omlaag door het prachtige Gerendal en via een steil klimmetje door het bos komt u op het Plateau van Margraten waar u mooi uitzicht heeft. Dan wandelt u met zeer mooie vergezichten omlaag. Via leuk paadje langs de Geul komt u weer bij het eetcafé. In het Gerendal staat na 6,6 km een zitbank met mooi uitzicht. Aan het eind is ook een terras. U kunt de route inkorten tot 5,8 km.

Klik hier voor de route

Andere wandelroutes in de regio

  https://wandelgidszuidlimburg.com/wp/0011-2/

  https://wandelgidszuidlimburg.com/wp/0016-2/

  https://wandelgidszuidlimburg.com/wp/0041-2/

  https://wandelgidszuidlimburg.com/wp/0064-2/

Fietsroute door Heuvelland (deel 1)

Valkenburg, Geleen, Gulpen
Eeuwengeleden vormden de Geul en de Gulp het landschap van Zuid-Limburg. Nu kabbelen de rivieren rustig voort. Tussen de waterstromen heeft zich een fenomenaal gebied ontwikkeld: het Heuvelland. Karakteristieke dorpjes en stadjes liggen verscholen tussen de groene weides en schilderachtige hoogstamboomgaarden, in de heldere beken zwemmen forellen. Bereid je voor op grote hoogteverschillen, wegen met haarspeldbochten, kalksteengroeves en geweldige vergezichten. Het voelt als een stukje buitenland in het binnenland!

Oude gebouwen zijn mooi gelegen in de vallei, met ieder een eigen verhaal. Deze regio is omgeven door geschiedenis, legendes en bijzondere verhalen. Stap af bij een van de interessante afstappunten en neem een welverdiende pauze.

Laat het overweldigende natuurschoon even inwerken terwijl je geniet van de bourgondische gastvrijheid. Wanneer je deze route door het Heuvelland fietst, begrijp je meteen waarom het gebied is bekroond met vijf sterren.

Ga je een weekendje fietsen? Combineer deze route met Fietsroute door Heuvelland (deel 2).

Lengte: 45.78 km
Thema: dorpen, kastelen, natuurlijk
Kcal: 813
Met de Fiets: 2 uur 42 min
Met de E-bike: 2 uur 10 min

Naar de route